Advertentie
Advertentie

Fortis-vakbonden verkiezen BNP Paribas

De vakbonden van Fortis Bank roepen het personeel op om bij de komende aandeelhoudersvergadering op 11 februari te stemmen voor de deal met BNP Paribas. De bonden wijzen erop dat BNP een duidelijk engagement heeft aangegaan op het vlak van liquiditeits- en kredietgaranties. Dat blijkt uit een brief die is ondertekend door 'de personeelsvertegenwoordigers van Fortis Bank België'. De bediendenvakbond BBTK ontkent dat ze een voorkeur heeft.Welk percentage aandelen het personeel vertegenwoordigt, is niet duidelijk. Maar het gaat wellicht om een belangrijk aantal stemmen op de algemene vergadering.

Fortis-vakbonden verkiezen BNP Paribas - media (tijd) - 'BNP heeft haar visie voor de ontwikkeling van de activiteiten erg duidelijk gemaakt tijdens de contacten met vertegenwoordigers', staat in de brief te lezen. Rekening houdend met de omstandigheden menen ze dat het project met BNP de beste garanties biedt voor de voortzetting van de activiteiten.

In een reactie ontkent de socialistische bediendenvakbond BBTK dat ze een voorkeur heeft voor het BNP-project. In een persbericht herhaalt de vakbond zijn oproep aan de regering om duidelijkheid te scheppen. Los van de piste die wordt gekozen, herhaalt BBTK zijn eisen van een garantie op werkzekerheid, het behoud van de bankactiviteiten en de verzekeringspoot in België en het behoud van het sociaal overleg met respect voor de bestaande akkoorden.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud