Fortis: vandaag nog geen handel, wellicht wel persbericht

De handel in het aandeel Fortis wordt maandag nog niet hernomen. Als alles goed gaat, komt Fortis in de loop van de dag of de avond met een persbericht. De handel zou dan dinsdagmorgen weer van start kunnen gaan. Dat vernam De Tijd van Hein Lannoy, woordvoerder van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).

(tijd) - 'Wij verwachten dat Fortis in de loop van de dag zijn ei zal leggen. In het weekend heeft Fortis nog overleg gepleegd met zijn revisoren en er was ook een raad van bestuur. Vandaag zouden ze nog een en andere willen aftoetsen', aldus Lannoy.

Later vandaag zou dan het persbericht van Fortis komen, waarin duidelijk wordt gemaakt wat er momenteel nog precies in de beursschelp steekt. Zoals men weet zijn de Nederlandse activiteiten van Fortis overgenomen door de Nederlandse staat en de Belgische en Luxemburgse grotendeels door BNP Paribas. Sinds de ontmanteling van het vorige weekend was de notering in Fortis opgeschort.

De notering zou dan dinsdagmorgen kunnen worden hervat, niet maandag tijdens beurstijd. 'Dit is een moeilijk dossier. Wij willen alle mensen, niet alleen de professionelen, de kans geven het bericht grondig na te lezen', klinkt het. Een bijkomende reden waarom de CBFA opteert voor een hervatting van de handel 's ochtends heeft te maken met de derivatenhandel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud