Fortis wil aanpassing voorwaarden voor inzage in boeken ABN AMRO

Het consortium rond Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander wil dat ABN AMRO de voorwaarden aanpast om een boekenonderzoek toe te laten. Het bankentrio wil dat ABN AMRO de voorwaarde intrekt om gedurende twaalf maanden te wachten met een bod op de Nederlandse bankgroep. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht dat donderdagnamiddag werd uitgestuurd.

(tijd) ABN AMRO maakte woensdagavond laat nog bekend dat het Fortis, RBS en Banco Santander de toestemming tot een boekenonderzoek verlenen. Dat was een van de eisen in het gezamenlijke overnamebod van de drie banken. Het trio is bereid 39 euro per aandeel te betalen voor ABN AMRO. Maandag werd bekend dat het Britse Barclays 36,25 euro veil heeft voor de Nederlanse bank.

In een gezamenlijk persbericht zeggen RBS, Fortis en Santander bekend dat ze donderdagnamiddag de voorwaarden hebben ontvangen voor het boekenonderzoek van ABN. Een van die voorwaarden is dat de drie gedurende twaalf maanden geen bod kunnen lanceren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van ABN AMRO. Die 'status-quo-bepaling' moet worden geschrapt uit de voorwaarden, eisen de drie banken nu.

Pieter Suy pieter.suy@tijd.be

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud