Fortis ziet steun voor deal BNP Paribas - media

Volgens het Nederlandse krant het Financieele dagblad bestaat de kans dat het Nederlandse pensioenfonds ABP voor de overname van Fortis Bank door BNP Paribas zal stemmen . ABP heeft een belang van ongeveer 2,3 procent in de Fortis-holding en onthield zich in februari bij de vorige stemming over de deal.

(tijd) - Die onthouding bleek toen een van de beslissende factoren bij de bijzonder nipte verwerping van het akkoord met BNP Paribas op de Fortis-aandeelhoudersvergadering van februari in Brussel. 

Nu gaat men er bij Fortis vanuit dat ABP dit keer wel ja zal stemmen, schrijft het Financieele Dagblad. 'ABP heeft niets aan een ongewis avontuur', zegt een anonieme bron in de krant. Bij ABP zelf wil men niet reageren op het bericht in het Financieele Dagblad. Het fonds wil zijn standpunt niet officieel bekendmaken voor de aandeelhoudersvergaderingen van volgende week. 

Volgens het Nederlandse dagblad is men ook bij BNP Paribas een stuk zekerder geworden dat de aandeelhouders nu wel zullen instemmen met de verkoop van Fortis Bank. 'Er is met veel institutionele beleggers gesproken en vrijwel geen een heeft gezegd tegen te stemmen,' citeert het Financieele Dagblad bronnen rond de Franse bank. 

Vraag blijft wat de Chinese verzekeraar Ping An zal doen. De Chinese hoofdaandeelhouder van Fortis (met een belang van 4,81 procent) heeft totnogtoe niet expliciet gezegd hoe hij zal stemmen op de algemene vergadering van volgende week. Maar Ping An liet donderdag wel verstaan 'de principes' van het alternatieve Fortis-plan van onder andere advocaat Modrikamen en het adviesbureau Deminor 'constrtuctief' te vinden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud