Gedupeerden DSB-bank claimen 3 miljard

Dirk Scheringa, de voormalige oprichter en topman van DSB Bank (Foto Hollandse Hoogte)

Een kleine 265.000 rekeninghouders van de failliete DSB Bank in Nederland hebben in totaal voor een bedrag van bijna 3,37 miljard euro geclaimd bij De Nederlandsche Bank (DNB), in het kader van het depositogarantiestelsel.

(belga) - Dat heeft een woordvoerder van DNB maandag laten weten.

Maandag is de laatste dag dat gedupeerden een aanvraag kunnen indienen voor vergoeding van tegoeden die zij op een DSB-rekening hadden staan. Volgens de DNB-woordvoerder zijn 73.000 tegoeden nog niet geclaimd. Het gaat om een totaal bedrag van 4,8 miljoen euro.

Waarschijnlijk vindt deze groep het niet de moeite waard om een claim in te dienen wegens het geringe bedrag. Ter illustratie: van de 73.000 tegoeden gaat het in 52.000 van de gevallen om een bedrag van minder dan 10 euro.

Vorig jaar oktober werd DSB Bank failliet verklaard nadat klanten massaal hun spaargeld bij de bank hadden opgenomen. Onmiddellijk daarna trad het depositogarantiestelsel in werking. Die regeling houdt in dat rekeninghouders tegoeden tot maximaal 100.000 euro terug kunnen krijgen. De nationale bank is de uitvoerder van die regeling.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud