Geen stemrecht voor Fortis Bank bij Fortis Holding

De Fortis-aandelen van Fortis Bank geven geen stemrecht en geen recht op dividenden. Dat laat de Fortis-holding weten. Fortis Bank bezit 4,98 procent van de Fortis-holding.

(tijd) - Tijd.be berichtte gisteren dat de participatie van Fortis Bank een belangrijke rol zou kunnen spelen op de aandeelhoudersvergadering van de Fortis-holding begin december. Maar de aandelen die de bank bezit, hebben geen stemrecht en geven geen recht op dividenden, zo blijkt.

De Fortis-holding maakte gisteren de participatie van Fortis Bank bekend in het kader van de nieuwe transaparantieregels en omdat Fortis Bank de statutaire drempel van 3 procent heeft overschreden. De melding wordt gedaan omdat Fortis Bank geen deel meer uitmaakt van de Fortis-groep. Fortis Bank bezit 125,33 miljoen aandelen van de Fortis-holding.

AXA 

AllianceBernstein, een holdingvennootschap van de Franse verzekeringsgroep AXA, bezit 3,71 procent van Fortis-holding. AllianceBernstein is een holdingvennootschap van AXA. De vennootschappen die onder AllianceBernstein vallen, zijn actief in vermogensbeheer en dienstverlening voor rekening van derden.

AXA is voorlopig met 5,93 procent de grootste aandeelhouder van BNP Paribas. BNP Paribas krijgt binnenkort de controle over 75 procent van Fortis Bank. België krijgt in ruil een belang van 11,6 procent in de Franse bankgroep.

Volgens de jongste bekende gegevens bezit de Chinese verzekeraar Ping An 4,81 procent van Fortis-holding.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud