Gerecht viseert miljonair uit Brasschaat

Het Antwerpse gerecht heeft de voorbije maand verschillende huiszoekingen uitgevoerd bij de steenrijke Nederlander Louis Reijtenbagh die in Brasschaat woont. Via een kluwen van ondernemingen zou Reijtenbagh honderden miljoenen euro's hebben verborgen gehouden voor de fiscus.

(tijd) - Het Antwerpse parket voert al sinds 2007 een onderzoek naar grootschalige belastingfraude en witwassen tegen de 63-jarige Reijtenbagh. Hij is een voormalige huisarts die met speculeren honderden miljoenen euro's heeft verdiend. Zowel de federale gerechtelijke politie van Antwerpen als de centrale antifraudedienst CDEGFID speurt naar de vennootschapsstructuren die Reijtenbagh vermoedelijk vanuit ons land beheert.

In de loop van vorige maand zijn in acht Europese landen, waaronder België, simultaan huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij zijn gigantische geldsommen, uiterst waardevolle kunstobjecten, juwelen, wagens en dergelijke in beslag genomen.

Voorlopig heeft de Antwerpse onderzoeksrechter nog niemand aangehouden. Maar het onderzoek naar Reijtenbagh, zijn twee zonen, zijn echtgenote en nog andere betrokkenen loopt nog volop.

In maart vorig jaar beschuldigde de zakenbank Credit Suisse Reijtenbagh al van 'schaamteloze oplichting'. De bank beweerde dat hij 340 miljoen dollar had verduisterd via schimmige transacties. Maar in mei trof Reijtenbagh nog een schikking met de Zwitserse bank. Het geschil ging over beleggingen die waren gekocht door een joint venture, met een lening van 700 miljoen dollar van Credit Suisse.

Lars Bové

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud