Advertentie

Geruchten nekken Société Générale op beurs Parijs

©Antoine Antoniol

De geruchten over een mogelijke kapitaalverhoging nekken maandag de Franse bank Société Générale (SocGen) op de beurs van Parijs. Als enige aandeel in de CAC40 noteert de geplaagde bank in de rode cijfers (-5,21 pct om 17 uur) terwijl de andere waarden in de aandelenkorf profiteren van het reddingsplan van de landen van de Eurozone.

(belga) - 'Er is sprake van een kapitaalverhoging met 10 miljard euro om verliezen op investeringen in Rusland te compenseren, voornamelijk in Rosbank', verklaarde een beursmakelaar aan het Franse persagentschap AFP.

De bank ontkent evenwel 'formeel' de 'kwaadwillige geruchten' en zal de Franse beurswaakhond AMF vragen om een onderzoek in te stellen.
Ook de Franse president Nicolas Sarkozy alludeerde op de zaak. De Franse overheid 'staat klaar om alle banken die ernaar vragen te helpen', antwoordde hij maandag tijdens de aankondiging van het Franse reddingsplan voor de banken, toen hem gevraagd werd naar de geruchten rond SocGen. Hij bevestigde noch ontkende de kapitaalverhoging.

De CAC40 noteert 8,53 pct hoger rond 17 uur. SocGen houdt een belang van bijna 60 procent in Rosbank aan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud