Geruchtenmolen rond Fortis-holding blijft draaien

De geruchtenmolen rond de Fortis-holding blijft maar draaien. Woensdag schrijft de Franse krant Les Echos dat BNP Paribas bereid is om toegevingen te doen aan de aandeelhouders. Het aandeel Fortis steeg bij beursopening met 10 procent, maar is ondertussen al weer teruggevallen.

(tijd) - 'BNP Paribas zou marginale toegevingen willen doen, als het erop aankomt om de overname van Fortis te laten slagen', aldus Les Echos dat zich op bronnen dicht bij BNP Paribas baseert. 'BNP Paribas zou kunnen aanvaarden dat de Fortis-holding een belang overhoudt in de verzekeringstak Fortis Insurance.' Nog volgens Les Echos kunnen de door de Belgische rechtbanken aangestelde expertencommissies vanaf 27 januari hun bevindingen in het Fortis-dossier bekendmaken.

Dinsdag koerste het Fortis-aandeel even tot 30 procent hoger, om bijna 20 procent hoger te sluiten. Waarnemers wezen er toen op dat het aandeel de speelbal is van een stroom geruchten over een verbetering van de deal met BNP Paribas van begin oktober voor de minderheidsaandeelhouders van Fortis. Ook toen was er sprake dat BNP Paribas Fortis Insurance Belgium niet of niet volledig zou overnemen. Toen ging het om een bericht in de Franse krant La Tribune.

BNP Paribas zei dinsdag in een reactie dat het de overname van Fortis nog altijd wil laten doorgaan tegen de voorwaarden van begin oktober. Maandag zette de Franse bank via zijn woordvoerden de deur wel op een kier voor een bijsturing van de deal. 'Het kan zijn dat de verzekeringsactiviteiten niet voor 100 procent overgenomen worden', klonk het toen.

Het aandeel van Fortis wordt woensdag opnieuw druk verhandeld op Euronext Brussel. Bij beursopening was het enkele minuten wachten tot er koers kon gevormd worden, daarna sprong het tot 10 procent hoger om prompt terug te vallen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud