Advertentie

Gimv stapt in auto-onderdelenproducent

Koen Dejonckheere, topman van GIMV

De investeringsmaatschappij Gimv en haar Limburgse sectorgenoot LRM nemen de Belgische auto-onderdelenproducent VCST over. Dat gebeurt naar aanleiding van een schuldherschikking. Het duo pompt 10 miljoen euro in het bedrijf.

(tijd) - Gimv wordt na deze transactie de meerderheidsaandeelhouder van VCST. Tweede grootste aandeelhouder wordt LRM. Tevens zijn er nog besprekingen lopende over de intrede van een derde risicokapitaalverschaffer.

VCST, het voormalige Volvo Cars Sint-Truiden, stond sinds eind 2007 te koop. Het zat in de handen van de private-equitygroepen Alpha, HarbourVest Partners en van het management.

Het Indiase conglomeraat Mahindra & Mahindra was lange tijd in de running voor de overname. Maar de transactie ging uiteindelijk niet door. De banken hebben de schulden van VCST herschikt en het duo Gimv/LRM injecteert geld via een kapitaalverhoging.

'Deze operatie moet het bedrijf toelaten om versterkt uit de huidige mondiale crisis in de automobielsector te komen en verder te groeien', schrijft Gimv in een persbericht.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud