Gimv stapt in hartkleppenbedrijf

JenaValve aortaklep

De investeringsmaatschappij Gimv neemt deel aan de tweede financieringsronde die het Duitse medischetechnologiebedrijf JenaValve organiseert. Hoeveel de instap in JenaValve kost, deelt Gimv niet mee.

(tijd) - JenaValve legt zich toe op de ontwikkeling van nieuwe aortakleppen die kunnen worden ingebracht via de lies of een incisie tussen twee ribben.

Het Duitse bedrijf, gevestigd in München, haalde in 2006/2007 in een eerste financieringsronde al eens 13,5 miljoen euro op. Nu vindt een tweede financieringsronde plaats, voor een bedrag van 19 miljoen euro.

Naast Gimv investeren ook Atlas Venture, Edmond de Rothschild Investment Partners, Neomed Management, VI Partners en Sunstone Capital. De nieuwe middelen moeten JenaValve in staat stellen zijn producten verder te ontwikkelen en marktrijp te maken, aldus het persbericht van Gimv.

Als gevolg van de investering door Gimv zal Patrick Van Beneden, executive vice-president Life Sciences, als waarnemer zetelen in de raad van bestuur van JenaValve.

Koen Lambrecht
koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud