Goldman Sachs boekt 1,8 miljard dollar winst

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2009 een winst geboekt van 1,81 miljard dollar. Het resultaat, vooral te danken aan de inkomsten uit de tradingactiviteiten, is veel beter dan analisten hadden verwacht.

(tijd) - Per aandeel kwam de winst uit op 3,39 dollar. De 16 door het persagentschap Bloomberg geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van 1,64 dollar.

De omzet klokte af op 9,43 miljard dollar. De inkomsten uit fixed-income trading bereikten een recordniveau van 6,56 miljard dollar, 34 procent meer dan het vorige recordpeil. De inkomsten uit equity trading kwamen uit op 2 miljard dollar.

'Gezien de moeilijke situatie op de markten, zijn we blij met de prestaties van het afgelopen kwartaal', aldus voorzitter en CEO Lloyd C. Blankfein in een mededeling over de kwartaalcijfers.

De bank maakte bovendien de plannen bekend om 5 miljard dollar op te halen via de uitgifte van aandelen. Dat geld moet onder meer dienen om de 10 miljard dollar aan TARP-fondsen (Troubled Asset Relief Program) van de Amerikaanse overheid die Goldman vorig jaar ontving, terug te betalen.

RV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud