Goldman Sachs overtreft verwachtingen

Lloyd Blankfein, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Goldman Sachs.

De omstreden Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs blijkt het in eerste kwartaal veel beter te hebben gedaan dan verwacht. De groep boekte in de eerste drie maanden van het jaar een nettowinst van 3,46 miljard dollar of 5,59 dollar per aandeel. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een winst per aandeel van 4,14 dollar.

(tijd) - Met die cijfers - liefst 91 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar -  is Goldman Sachs nu al de vierde Amerikaanse grootbank op rij die een beter dan verwacht kwartaalrapport kan voorleggen: eerder trakteerden JPMorgan, Bank of America en Citigroup beleggers nog op sterke resultaten.

Tijdlijn: hoogte- en dieptepunten van Goldman Sachs

Net als bij die drie andere bankgroepen toont ook Goldman Sachs zich vrij optimistisch in zijn vooruitzichten. 'Ons resultaat in het eerste kwartaal toont verder aan dat de economie groeit, en wijzen op de sterkte van ons klantenbestand', zegt voorzitter en gedelegeerd bestuurder Lloyd Blankfein in een persbericht.

In dat persdocument heeft Blankfein het slechts heel kort over de fraudezaak die eind vorige week rond de zakenbank losbarstte. 'Wat de recente gebeurtenissen rond het bedrijf betreft, appreciƫren we de steun van onze klanten en aandeelhouders, en de toewijding van onze werknemers,' houdt Blankfein zich op de vlakte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud