Advertentie

Goldman Sachs wil Chinese participatie afbouwen

Goldman Sachs overweegt 15 à 20 procent van zijn participatie in het Chinese ICBC te verkopen, wat de Amerikaanse zakenbank meer dan 1 miljard dollar kan opbrengen. Dat schrijft The Wall Street Journal maandag.

(tijd) -  Goldman Sachs investeerde drie jaar geleden zo’n 2,5 milajrd dollar in de Chinese bank en kocht in januari nog een kleine participatie bij, maar moet nu zijn financiële positie aandikken. De zakenbank kreeg onlangs 10 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf bezit in consortium met American Expressen het Duitse Allianz zo'n 10 procent van ICBC.

De eventuele verkoop kadert volgens The Wall Street Journal in het plan van  Goldman Sachs om zo snel mogelijk het geleende kapitaal van de overheid terug te betalen. Nu moet de zakenbank immers het 'juk' van de publieke opinie en de permanente inmenging van de politiek verdragen.

Volgens The Wall Street Journal zou Goldman Sachs pas volgende maand van zijn belang af kunnen, door een clausule in hun contract met ICBC.

SaS/BS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud