'Groot-Brittannië wil kredieten vlot trekken'

De Britse premier Gordon Brown. (foto: reuters) ©REUTERS

De Britse regering plant volgens mediaberichten nieuwe miljardengaranties voor banken. Daarbij wil de staat voor ongeveer 20 miljard pond (22 miljard euro) garant staan voor kredieten aan kleine en middelgrote ondernemingen, bericht de BBC.

(belga) - Met het nieuwe pakket maatregelen, dat mogelijk al woensdag voorgesteld wordt, wil de regering er voor zorgen dat het verstrekken van kredieten weer vlotter zou verlopen.

In ruil voor een vergoeding zal de staat volgens de BBC de banken grotendeels beschermen tegen kredieten die niet meer worden terugbetaald. Premier Gordon Brown heeft al verklaard dat er verdere hulp voor de middenstand op komst is.

Brown ontmoet dinsdag Ben Bernanke, de voorzitter van het stelsel van Amerikaanse centrale Banken (Federal Reserve), in verband met de financiële crisis. Voor zijn bezoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag wil Brown ook nog de Franse president Nicolas Sarkozy ontmoeten.

Groot-Brittannië heeft in oktober een reddingsplan van 500 miljard pond voor de financiële sector voorgesteld. Het effect daarvan laat echter nog op zich wachten, want dagelijks komen er nog negatieven berichten uit de economische wereld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud