Grootste Hypotheekverstrekker VS ontslaat werknemers

Countrywide Financial, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, is gestart met het ontslaan van de werknemers die aan de basis liggen van het toekennen van zogenaamde "subprime"-kredieten. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een interne nota van de groep.

(belga) De afdankingen gebeurden bij Full Spectrum Lending. Deze afdeling beheert heel wat risicovolle subprime-kredieten, die worden toegekend aan mensen die niet alle vereiste documenten hebben voorgelegd om in aanmerking te komen voor de klassieke hypotheekleningen. Het zijn problemen in dit segment van de hypotheekmarkt die de voorbije weken leidden tot een wereldwijde crisis op de financiële markten.

In de interne nota, die vrijdag werd verstuurd door een kaderlid van de groep, wordt gesproken van ontslagen nog diezelfde dag. Over hoeveel mensen het gaat, wordt niet gezegd.

Countrywide Financial stelt 61.000 mensen tewerk, van wie er 6.800 een commerciële functie uitoefenen bij Full Spectrum.

De groep kondigde vorige donderdag aan dat ze beroep deed op een kredietfaciliteit van de banken van 11,5 miljard dollar, daartoe gedwongen door de crisis op de kredietmarkten.

Volgens de gespecialiseerde website mortgagedaily.com zijn sinds begin dit jaar 84 ondernemingen die zich bezighouden met hypotheekleningen failliet gegaan of gesloten. Tijdens heel 2006 waren dat er slechts zeventien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud