Advertentie

Henex boekt 56,5 procent lagere nettowinst in 2006

De Boël-holding Henex heeft in 2006 een nettowinst gerealiseerd van 14,54 miljoen euro, ruim 56,5 procent minder dan het jaar voordien.

(tijd) Per aandeel bedroeg de winst 230 euro. Henex is met een belang van 5,75 procent een van de controlevehikels boven Sofina, de spilholding van de familie Boël.

De raad van bestuur van de holding stelt voor een nettodividend van 57 euro per aandeel uit te keren over 2006, tegen 52 euro het jaar voordien. Dat blijkt uit een financiële mededeling van Henex in de kranten De Tijd en L'Echo.

De forse winstdaling is te verklaren door het feit dat Henex in 2005 belangrijke meerwaarden wist te realiseren tijdens de Overname- en Uitwisselingsboden van de aandelen HeidelbergCement en Electrabel. Het resultaat voor belastingen viel met ruim 56 procent terug tot 14,55 miljoen euro.

De bijdrage in het resultaat van de geassocieerde ondernemingen steeg met 50,6 procent tot 7,12 miljoen euro. Die bijdrage heeft betrekking op de meerwaarde die Danasia wist te realiseren op de verkoop van het saldo van de aandelen Danone Asia.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud