Hof van beroep beslist vrijdag over eis Modrikamen

©BELGA

Het Brusselse hof van beroep zal zich vrijdag uitspreken over de beperking van het stemrecht op de komende algemene vergadering (AV) van Fortis. Ook over de eis van advocaat Mischael Modrikamen om een stemming over een standalonescenario op de agenda te plaatsen valt vrijdag een beslissing.

(belga) - Voor het hof van beroep in Brussel, zetelend in kort geding, zijn dinsdagnamiddag de debatten geopend over de beperking van het stemrecht op de komende algemene vergadering (AV) van Fortis Holding. Nieuw op de zitting was dat er een verenigd front gevormd is tussen het advocatenkabinet van Mischaël Modrikamen, het juridische adviesbureau Deminor, Test-Aankoop en de Franstalige beleggersvereniging Adaf om het hof van beroep te vragen een nieuw punt op de agenda van de volgende AV van Fortis, op 28 april, te plaatsen.

Meester Modrikamen benadrukte dat wat de inschrijving van zijn 'plan-B' op de agenda betreft, er haast bij de beslissing is en dat de kortgedingrechter bevoegd is om die te nemen. Volgens de advocaat is de laatste deal tussen Fortis, de Belgische staat en BNP Paribas dezelfde als die in oktober, zonder fundamentele wijziging.

e raadsman preciseerde ook dat Fortis Holding zelf een studie liet uitvoeren over de uitvoerbaarheid van het 'stand alone'-plan en dat het besluit positief was. 'De raad van bestuur van Fortis wil echter geen 'stand alone', terwijl het verlies voor 2008 28 miljard euro bedraagt, de Holding onvermogend zal zijn en hij zich met de regering wanhopig vastklampt aan wat de meerderheid van aandeelhouders verworpen heeft op 11 februari, namelijk de transactie met BNP', stelde meester Modrikamen. Het hof doet wellicht uitspraak op 10 april.

Vorige dinsdag besliste het hof na eenzijdig verzoekschrift van het advocatenkantoor Modrikamen, dat enkel de aandeelhouders die op 14 oktober participeerden in de holding, mochten stemmen over de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Het hof aanhoorde vandaag de pleidooien in het derdenverzet van Fortis tegen de beslissing. Fortis argumenteerde immers dat het niet werd gehoord in de zaak.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud