Huis van voormalige RBS-topman gevandaliseerd

©REUTERS

Het huis van de voormalige topman van Royal Bank of Scotland (RBS) in Edinburgh (Schotland) is in de nacht van dinsdag op woensdag het slachtoffer geworden van vandalen. Dat heeft de politie gemeld. De ex-topman, de 50-jarige Fred Goodwin, ligt onder vuur wegens het royale pensioen dat hij opstrijkt nadat hij moest opstappen door het recordverlies van de bank in 2008.

(belga) - Drie ramen van het statige optrekje werden ingegooid, net als twee ramen van een Mercedes S600 die op de oprijlaan geparkeerd stond. Goodwin ligt onder vuur sinds bekend raakte dat hij een jaarlijks pensioen opstrijkt van 700.000 pond (755.000 euro).

Goodwin liet weten dat hij de omvang van zijn pensioen, dat met medeweten van de regering onderhandeld werd, niet zal laten verlagen. Hij wees er ook op dat hij geen gouden handdruk ontvangen heeft toen hem verteld werd op te krassen.

De Britse staat moest de bank met 20 miljard pond tegemoet komen om een faillissement te vermijden, en is nu met ongeveer 70 procent van het kapitaal hoofdaandeelhouder. RBS leed in 2008 een recordverlies van 24,1 miljard pond en kondigde aan in het Verenigd Koninkrijk tot 2.300 banen te zullen schrappen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud