Advertentie

Incofin wil kapitaal met 2,5 miljoen euro verhogen

Incofin, een specialist in financiering via microkredieten, wil zijn kapitaal met 2,5 miljoen euro optrekken via de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat blijkt uit het prospectus van de organisatie.

(tijd) - Incofin werd in 1992 opgericht en is actief als investeerder van microkredietinstellingen in ontwikkelingslanden. Dergelijke microkredieten zijn leningen aan  kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die niet worden gefinancierd door de traditionele instellingen. Tot de belangrijkste aandeelhouders van Incofin behoren het Volksvermogen, VDK Spaarbank, het ACV en KBC Private Equity. Onder de privé-aandeelhouders bevinden zich Roland van der Elst en Martine Reynaers.

Incofin zal de komende twaalf maanden nieuwe aandelen uitgeven voor een maximumbedrag van 2,5 miljoen euro. Investeerders kunnen intekenen op twee soorten aandelen: effecten met een nominale waarde van 2.480 euro per aandeel, en effecten met een nominale waarde van 124 euro per aandeel. De uitgifte van de nieuwe Incofin-aandelen gebeurt zonder de tussenkomst van en financiële tussenpersoon.

Incofin zal het nieuwe kapitaal aanwenden om verder te investeren in microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden. Bij die instellingen is de vraag naar kapitaal de jongste jaren fors toegenomen.

Incofin was vorig jaar goed voor een winst van 261.000 euro. De organisatie besloot eind april voor de eerste keer haar aandeelhouders een dividend uit te keren van 1 procent van de waarde van de aandelen die ze bezitten. Bedoeling is om dat dividend jaarlijks op te trekken. Maar wie investeert in Incofin-aandelen, moet dat niet doen met de intentie een financiële meerwaarde te realiseren, merkt de instelling op in het prospectus.

'Een onderschrijving van Incofin-aandelen draagt er in de eerste plaats toe bij dat Incofin over middelen beschikt om te investeren in microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden, hetzij rechtstreeks, hetzij via investeringsfondsen', klinkt het nog.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud