ING huurde adviseurs in voor overname ABN Amro

ING heeft in november adviseurs ingehuurd om een overname van branchegenoot ABN Amro te bestuderen. Dat zei ING-topman en Belg Michel Tilmant dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn bank- en verzekeringsconcern.

(belga) 'In november, toen de prijs van ABN Amro omhoog ging, vonden we dat we ons huiswerk moesten doen. We kregen advies van de zakenbanken Goldman Sachs en JPMorgan', lichtte Tilmant toe. ING voerde het onderzoek uit met het oog op toezichthoudende instanties, wegens de huidige omvang van het concern in Nederland. Er bestaan beperkingen aan de machtspositie van bedrijven.

Tilmant herhaalde tijdens de vergadering dat ING op eigen kracht wil blijven groeien. 'We zien geen reden voor consolidatie en voelen die druk niet. Maar dat wil niet zeggen dat er nooit iets kan gebeuren. Als er iets langs komt, kunnen we bewegen.' De topman van het bank- en verzekeringsconcern sprak eerder zijn bezorgdheid uit om betrokken te raken in een grote Europese overnamegolf.

Geluiden dat ING 'slechts' 20 miljard euro beschikbaar zou hebben voor overnames, sprak Tilmant tegen. 'Dat getal is ooit verkeerd gebruikt, buiten z'n context in de krant gekomen', zei de bestuursvoorzitter.

Barclays heeft maandag een bod van 67 miljard euro gedaan op ABN Amro. Daarnaast is het bankentrio Royal Bank of Scotland, het Spaanse Banco Santander en Fortis in overleg over een mogelijk tegenbod.

Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro noemde maandag de overname door Barclays 'de beste optie' voor aandeelhouders.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud