Advertentie

ING-topman Michel Tilmant doet stap opzij

Michel Tilmant ©BLOOMBERG NEWS

Michel Tilmant legt zijn functie van ceo van ING Groep neer. Hij doet dat 'in het licht van de uitzonderlijke gebeurtenissen in de voorbije maanden en gelet op zijn persoonlijke toestand'. Tilmant wordt opgevolgd door Jan Hommen en blijft nog adviseur van ING tot 1 augustus.

(tijd) - Aankomend topman Hommen wilde tijdens de conference call niet ingaan op de achterliggende redenen van Tilmants vertrek. Volgens Hommen heeft Tilmant geen schuld aan de huidige situatie. 'Een ceo is altijd verantwoordelijk, maar of hij zich schuldig voelt, weet ik niet. Ik ben geen psycholoog', aldus Hommen.

'De voorbije maanden gingen wel gepaard met enorme stress en verantwoordelijkheden, en dat heeft ongetwijfeld zijn tol geëist op Tilmants gezondheidstoestand.' Hommen benadrukte dat Tilmant nog steeds te boek staat als een gerespecteerde ceo, met een uitzonderlijk palamres over de laatste vier à vijf jaar. 

Hommen is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van ING Groep. Zijn benoeming tot nieuwe ceo moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Dat zal gebeuren op de algemene vergadering van 27 april. Intussen zal Hommen zich al inwerken in het dagelijke bestuur van de groep.

Hommen zetelt sinds 1 juni 2005 in de raad van toezicht van ING Groep. Daarvoor was hij vice-voorzitter en cfo bij Philips. Van 1975 tot 1997 was hij aan de slag bij Alcoa, waar hij in 1991 cfo werd.

In afwachting van de goedkeuring van Hommens benoeming tot ceo zal Eric Boyer, lid van het directiecomite sinds 2004, de functie van ceo op zich nemen.

Als voorzitter van de raad van toezicht wordt Hommen opgevolgd door Peter Elverding. Als gevolg hiervan zal de Nederlandse overheid een nieuw lid in de raad van toezicht benoemen.

Het persbericht lijkt te suggereren dat de gezondheidstoestand van Tilmant te wensen overlaat, maar hierover worden geen bijzonderheden gegeven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud