Advertentie

Intervest Offices boekt hogere nettowinst in 2006

De vastgoedbevak Intervest Offices heeft over het boekjaar 2006 een nettowinst behaald van 44,2 miljoen euro, tegenover 23,7 miljoen euro een jaar eerder. Dat meldt de bevak in een persbericht.

(tijd) De winst per aandeel bedraagt 1,87 euro. De stijging is te danken aan de opwaardering van de vastgoedportefeuille. Die kende in 2006 een opwaardering van 20,6 miljoen euro, een gunstige evolutie tegenover de -2,5 miljoen euro in 2005. De semi-industriele panden stegen 4 miljoen euro in waarde, bij de kantorenportefeuille was dat 16,6 miljoen euro. Dit is voornamelijk te danken aan de grote vraag op de investeringsmarkt die meer investeerders aanzet om ondanks de momenteel nog moeilijke verhuurmarkt investeringen in overweging te nemen. Bovendien heeft Intervest Offices het huurcontract met PricewaterhouseCoopers voor het gebouw in Sint-Stevens-Woluwe verlengd tot eind 2011, wat resulteert in een opwaardering van dit gebouw met 6,6 miljoen euro.

De bezettingsgraad van Intervest Offices (kantoren en semi-industriele panden) nam met 10 procent tot van 82 procent tot 92 procent. De stijging komt vooral op rekening van de overdracht van vijf kantoorgebouwen met aanzienlijke leegstand op het einde van het jaar. De huurinkomsten stijgen licht: 42,1 miljoen euro in 2005 tot 42,5 miljoen euro in 2006. De vastgoedkosten daalden met 0,1 miljoen euro tot 3,8 miljoen euro.

Voor 2007 zegt de bevak dat het de bedoeling is om met gepaste acquisities het risicoprofiel te verbeteren. 'Intervest Offices zal ernaar streven de vrijgekomen financiele middelen te herinvesteren in gebouwen met een hoger rendement.'

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud