Investeerders lanceren bod op Sallie Mae van 25 miljard dollar

Een groep investeerders onder leiding van J.C. Flowers heeft een officieel bod uitgebracht op Sallie Mae, een Amerikaanse verstrekker van studentenleningen. Het totale bod is USD 25 miljard waard, ofwel USD 60,00 per aandeel. Dat is maandag bekendgemaakt in een persbericht.

(betten) J.C. Flowers zal samen met private equity-bedrijf Friedman Fleischer & Lowe USD 4,4 miljard investeren in Sallie Mae, en daarmee 50,2% van het bedrijf in handen krijgen. De banken JP Morgan Chase en Bank of America zullen allebei USD 2,2 miljard inleggen voor belangen van ieder 24,9%.

De bestuurders van Sallie Mae staan unaniem achter het bod en zullen aandeelhouders aanraden ook voor de overname te stemmen. Als de acquisitie inderdaad het groene licht krijgt, dan zal het huidige management de onderneming blijven leiden. Ook bestuursvoorzitter Tim Fitzpatrick blijft op zijn plek zitten.

Het nieuws komt niet als een verrassing. Eerder op de dag maakte The Wall Street Journal al melding van de overname op zijn website. Op basis van bronnen had de krant ook al de details van de transactie beschreven.

Sallie Mae werd tot 1997 door de Amerikaanse overheid gesteund en heeft USD 142 miljard aan studentenleningen uitstaan. Vorige week trof de bank nog een schikking met de Amerikaanse justitie naar aanleiding van misleidende verkooppraktijken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud