Advertentie

Jo Cornu koopt aandelen KBC

Jo Cornu - Foto Belga ©BELGA

Jo Cornu, de gedelegeerd bestuurder van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert en bestuurslid bij de bank-verzekeraar KBC, heeft donderdag, na de bekendmaking van de reddingsoperatie door de Vlaamse overheid, 10.000 aandelen KBC gekocht. Dat meldt de CBFA op zijn website.

(tijd) -  Cornu betaalde 107.481 euro voor het pakket, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van 10,75 euro per aandeel.

De transactie gebeurde op donderdag, nadat KBC voorbeurs een kapitaalinjectie van 2 miljard euro door de Vlaamse overheid had gekregen. De financiële groep maakte toen ook bekend dat ze de waarde van haar portefeuille meest risicovolle bedrijfsobligaties op nul had gezet. Tegelijk zei KBC dat het voor het volledige boekjaar 2008 een verlies van 2,5 miljard euro zal lijden.

60 procent

De ingrepen waren een reactie op de snel ineengestorte beurskoers van KBC. In vier beursdagen was het aandeel ruim 60 procent van zijn waarde verloren na een portie ongunstig nieuws en geruchten. Vooral de aankondiging van het ratingbureau Moody's dat het zijn waarderingswijze voor bepaalde CDO's (gestructureerde bedrijfsobligaties) zou aanpassen, zorgde voor veel onrust. KBC heeft een CDO-portefeuille met een nominale waarde van bijna 9 miljard euro. Voorts maakten beleggers zich zorgen over de gang van zaken in Centraal- en Oost-Europa en ook over de impact van de bankencrisis in Ierland, waar KBC een grote portefeuille hypotheken bezit.

Na de ingrepen van donderdag voorbeurs schoot het aandeel 50 procent hoger. Ook vrijdag doken massaal kopers op en steeg het aandeel nog eens 8,9 procent. KBC ging het weekend in met een koers van 12,24 euro.

Bijkopen

De aankoop door Jo Cornu is de eerste melding dat een insider van KBC aandelen aankoopt sinds de kapitaalinjectie door de Vlaamse overheid. André Bergen, de gedelegeerd bestuurder van KBC, had donderdag al verzekerd dat de bestaande aandeelhouders van KBC aandelen zouden bijkopen. Opvallend: elf maanden geleden, in februari van vorig jaar, kocht Cornu nog 1.000 aandelen KBC aan een gemiddelde prijs van 83,55 euro per stuk.

RV/DA/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud