Advertentie

Kaupthing krijgt twee maanden extra

©EPA

Kaupthing Bank Luxemburg, waarvan Kaupthing Bank België een bijkantoor is, heeft van de rechtbank een verlenging van twee maanden van betalingsopschorting gekregen. Dat bevestigde Kaupthing België aan de redactie. Volgens de rechtbank is het uitstel gerechtvaardigd omdat er nog steeds kans bestaat dat er een akkoord wordt bereikt tussen de banken-schuldeisers en het Libische staatsinvesteringsfonds dat Kaupthing Luxemburg wil overnemen.

(netto) - Voor de Belgische spaarders van Kaupthing Bank België betekent het utistel dat hun geld geblokkeerd blijft. Kaupthing Luxemburg functioneert al sinds 9 oktober onder gerechtelijk akkoord.

Die bescherming tegen de schuldeisers liep normaal af op 9 april. De rechter heeft die periode nu met 2 maanden verlengd. ‘ De toenaderingspogingen tussen de banken-schuldeiseres en het Libische staatsinvesteringsfonds LAFICO, een onderdeel van de Libyan Investment Authority zijn nog steeds bezig.

De rechter oordeelde dat gezien de stand van zaken van het dossier en de kansen op slagen, een verlenging met 2 maanden verantwoord is’, legt een woordvoerder bij Kaupthing Bank België uit.

Voor de Belgische spaarders van Kaupthing Bank België betekent dit uitstel dat hun geld geblokkeerd blijft. Kaupthing lokte in België vooral spaarders met een hoogrentende internetrekening Kaupthing Edge. Hun lot wordt bepaald door de redding van Kaupthing Luxemburg.

Als de overname door de Libiers doorgaat, dan zullen bij Belgische klanten terechtkomen bij Landbouwkrediet. De Kaupthing Edge-klanten komen bij LKB-diochter Keytrade Bank, de private banking-klanten bij LBK zelf. NB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud