Advertentie
Advertentie

KBC bevriest expansie in China

KBC zet zijn expansie in China stil. De bank-verzekeraar was van plan zijn drie vestigingen daar te bundelen in een volwaardige bankdochter, maar laat die plannen varen door de economische crisis.

(tijd) - KBC heeft drie branches in China, waar het vooral bankdiensten voor ondernemingen aanbiedt. ‘We waren van plan om die drie branches samen te voegen in een filiaal, maar zullen dat nu niet doen door de onzekere en turbulente economische toestand’, zegt Viviane Huybrecht, woordvoerster van KBC, aan het persagentschap Reuters.

In mei vorig jaar raakte bekend dat KBC retailplannen had in China, via een nieuwe bankdochter. Er werd gezegd dat KBC er onder meer dacht aan financiële diensten voor een vermogend cliënteel. ‘Er waren hier nog geen concrete plannen over’, verduidelijkt Huybrecht niet. ‘We waren eigenlijk nog maar aan het bekijken of we een licentie gingen aanvragen voor het nieuwe filiaal.’

KBC is sinds 1995 aanwezig in China en meldt dan ook zijn commerciële activiteiten in China en in de regio gewoon verder te zetten.
KBC kondigde eind december aan dat het met 900 miljoen euro aan waardeverminderingen zit op zijn CDO-portefeuille, wat de resultaten voor 2008 zal drukken. KBC geeft zijn jaarcijfers op 12 februari vrij.

Andere banken, die eveneens getroffen zijn door de crisis, beslisten al van zich uit China terug te trekken of van er hun activiteiten in te perken. KBC zet zijn commerciële activiteiten in China en de Asia Pacific Regio wel verder.

SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud