'KBC dicht bij overname Roemeense Romstal Leasing'

KBC onderhandelt over de overname van de Roemeense leasingmaatschappij Romstal Leasing voor 80 miljoen euro. Dat meldt de Roemeense krant Ziarul Financiar. Het zou voor KBC de eerste stap betekenen op de Roemeense markt. Bij KBC luidt het dat over individuele dossiers geen uitspraken worden gedaan.

(bloomberg/belga) - Volgens de krant zouden de overnamegesprekken zich in de laatste fase bevinden. De krant citeert anonieme bronnen bekend met het dossier.

Romstal doet aan leasingcontracten voor auto's en vastgoed. In de eerste tien maanden van het jaar werden contracten ter waarde van 115 miljoen euro getekend, 90 pct meer dan een jaar eerder.

KBC zei vorig jaar al -bij de bekendmaking van de langetermijnplannen- dat het ook de Roemeense markt verder bekijkt, aldus een woordvoerster maandag in een reactie. De Roemeense financiële markt kan één van de belangrijkste in Centraal- en Oost-Europa worden, luidt het. En dat vanwege de omvang van de bevolking, de commerciële relaties en het groeipotentieel. Als er een interessante opportuniteit is, wordt die bekeken, luidt het bij de KBC.

Over individuele dossiers doet de bank evenwel geen uitspraken.

KBC is momenteel niet actief in Roemenië. Er was vorig jaar interesse voor de Roemeense BCR-bank, maar uiteindelijk kwam er geen bod.

KBC wordt bij overnamegeruchten vaak gekoppeld aan dossiers in Centraal- en Oost-Europa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud