Advertentie
Advertentie

KBC duikt bijna 20 procent lager

foto Lieven Van Assche

Het aandeel KBC keldert. Op een bepaald moment bedroeg het verlies meer dan 28 procent. Kort na de middag zakt het aandeel nog 17,3 procent tot 23,76 euro. Beurswaakhond CBFA laat weten dat de zaak van nabij wordt opgevolgd.

(tijd) - In de markt heerst er onder meer speculatie dat KBC uiteindelijk toch om extra kapitaal zal vragen bij de overheid, al was het maar om de onzekerheid over de kapitaalpositie de kop in te drukken. KBC is de enige Belgische grootbank die tot nog toe geen rechtstreeks staatssteun ontving. Fortis, Dexia en ING kregen via verschillende reddingsmechanismen wel een versterking van het kapitaal van de overheid.

 

 

'KBC is niet immuun voor de dramatische evenementen in de banksector. Maar doordat KBC zich grotendeels beroept op spaardeposito's (een stabiele financieringsbron) en door zijn sterke liquiditeitspositie is KBC beter bestand dan andere banken', schrijft een analist van Bank Degroof.

Zekerheid

Vorig weekend sprak gedelegeerd bestuurder André Bergen nog met De Tijd over de crisis in de banksector. Bergen zei toen:

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud