KBC hamert op onafhankelijkheid tijdens algemene vergadering

KBC voert geen overnamesgesprekken en heeft niet de intentie om in de nabije toekomst toenadering te zoeken tot een andere speler in de Europese banksector. De groep wil haar onafhankelijke koers blijven varen. Dat vertelde André Bergen, de gedelegeerd bestuurder van KBC donderdag na afloop van de algemene aandeelhoudersvergadering van de groep.

(tijd) Sinds de biedoorlog rond de Nederlandse bankgroep ABN AMRO losbarstte is ook KBC onderwerp geworden van fusie- en overnamespeculatie. In marktenzalen werd de bankgroep meermaals gekoppeld aan de Nederlandse sectorgenoten ABN AMRO en ING. Onder meer die overnamespeculatie stuurde het aandeel KBC de voorbije dagen fors hoger. Woensdag eindigde het aandeel voor de eerste keer in zijn geschiedenis boven de 100 euro.

De biedstrijd rond ABN AMRO is onder meer het gevolg van de acties van het Britse hefboomfonds TCI, dat een opsplitising van de Nederlandse bankgroep eist. Maar volgens Bergen hoeft KBC dergelijk activisme van hefboomfondsen niet te vrezen, gezien de verankering van de controle over de groep via de drie grootste aandeelhouders. Die aandeelhouders (Almancora (20,9 procent), Cera (6,4 procent) en MRBB, de holding van de Boerenbond (11,7 procent) hebben al aangegeven tevreden te zijn met de onafhankelijke positie van KBC en de strategie van de groep, aldus Bergen. Tegenover hefboomfondsen als marktpartij neemt KBC trouwens ook een voorzichtige houding aannemen, liet Bergen optekenen.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering werden alle agendapunten goedgekeurd. De aandeelhouders gaven onder meer hun fiat voor de benoemingen van Bergen en van de bestuurders Frank Donck, Herwig Langhor en Franky Depickere. KBC keert dit jaar een brutodividend uit van 3,31 euro per aandeel.

Pieter Suy pieter.suy@tijd.be

foto belga: André Bergen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud