KBC overweegt gebruik staatssteun in geval van concurrentieel nadeel

André Bergen, topman van KBC (Foto Lieven Van Assche) ©Lieven Van Assche

KBC overweegt om gebruik te maken van het staatsgarantiesysteem voor deposito's, als het concurrentieel nadeel zou ondervinden door haar positie als enige Belgische grootbank die momenteel geen gebruik maakt van dat systeem.

(tijd) - Dat meldt de Belgische bank-verzekeraar tijdens beurstijd naar aanleiding van de koersval van het aandeel KBC vrijdag.

KBC beklemtoont opnieuw dat de kapitaal- en depositobasis 'zeer stevig' is, 'ook in deze moeilijke marktomstandigheden'. 'De situatie is de afgelopen weken en dagen niet veranderd. De klantendeposito's zijn trouwens de laatste maanden en weken nog stevig aangegroeid', staat in het persbericht te lezen. De bank-verzekeraar wijt de koersval van zijn aandeel aan 'de huidige turbulenties op de markten wereldwijd'.

KBC zegt dat het pas zal overwegen om gebruik te maken van het staatsgarantiesysteem voor deposito's (voor particuliere, bedrijfs- en institutionele partijen), als het concurrentieel nadeel zou ondervinden door het systeem niet te gebruiken. De bank-verzekeraar is momenteel de enige grootbank in Belgie en een van de weinige in Europa die geen gebruik maakt van het systeem.

De bank-verzekeraar besluit dat 'het nauwlettend de wijzigende inzichten op de markt met betrekking tot de kapitaalvereisten' opvolgt, 'mede in het licht van de recente bewegingen in de ons omliggende landen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud