KBC-personeel krijgt jobzekerheid tot eind 2011

©Lieven Van Assche

De Vlaamse bank-verzekeraar KBC verlengt de werkzekerheidsgarantie voor zijn personeel tot eind 2011. Dat staat in de nieuwe cao's die de groep met de vakbonden afsloot.

(tijd) - KBC en de bonden sloten drie nieuwe cao's. Die verlengen de werkzekerheidsgarantie, die eind dit jaar afliep, met twee jaar. De garantie betekent dat KBC het engagement neemt om geen werknemers te ontslaan wegens economische redenen, reorganisaties of herstructureringen.

Voorts komen er aanpassingen aan de arbeidsorganisatie in het kantorennet. KBC wil nog geen details kwijt over de nieuwe organisatie. Het is in ieder geval niet de bedoeling kantoren te sluiten, klinkt het bij de vakbonden. 'We willen de fijnmazigheid van ons net behouden,' bevestigt ook de woordvoerster van KBC. Er wordt wellicht wel gesleuteld aan de openingsuren om die beter aan te passen aan de klantenbehoeften.

Er komen ook koopkrachtverhogende maatregelen, zoals het gebruik van ecocheques, een hoger bedrag voor de maaltijdcheques en een eenmalige premie. In 2010 gaan vakbonden en directie rond tafel zitten om de modaliteiten vast te leggen voor de variabele verloning.    JL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud