KBC riskeert minder dan 10 miljoen euro kredietverliezen

Gedelegeerd bestuurder Andre Bergen van bankverzekeraar KBC is niet ongerust over de huidige problemen op de kredietmarkten. 'Wij zijn heel weinig kwetsbaar voor de huidige volatiliteit van de kredietmarkt', zegt hij in een toelichting bij de resultaten van het tweede kwartaal.

(tijd) 'Het maximale kredietverlies op onze portefeuille is ongeveer 9,2 miljoen euro', verduidelijkt financieel directeur Herman Agneessens.

'KBC verleent geen subprimehypotheken en onze indirecte blootstelling aan de markt via kredietgebonden beleggingen is klein', klinkt het. KBC heeft 'stress testing', een simulatie van een 'worst case scenario', toegepast en daaruit bleek dat de kredietverliezen maximaal tot 10 miljoen euro kunnen oplopen.

'Binnen enkele weken zal de markt tot rust komen. Ik verwacht zeker geen marktproblemen op langere termijn', zei hij nog. Agneessens gelooft niet dat de crisis binnen enkele dagen opgelost zal zijn. 'De markten zijn momenteel zeer kritisch', voegt hij er aan toe. De financieel directeur verwacht op dit moment geen kredietschaarste.

Maarten Gommeren maarten.gommeren@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud