KBC rondt deel terugkoop hybride leningen af

Foto Lieven Van Assche

KBC heeft voor 834 miljoen euro aan hybride leningen teruggekocht tegen 70 procent van de nominale waarde. Dat maakt de bank-verzekeraar dinsdag tijdens beurstijd bekend in een interim-rapportering.

(tijd) - Het gaat om 53,5 procent van het uitstaande bedrag in KBC Bank Funding Trust II voor een nominaal bedrag van 149,9 miljoen euro, 59,7 procent van het uitstaande bedrag in KBC Bank Funding Trust IV voor een nominaal bedrag van 179,2 miljoen euro en 88,3 procent van de KBC Bank GBP-emissie voor een nominaal bedrag van 463,49 miljoen Britse ponden.

KBC betaalt de transactie vanuit de beschikbare liquiditeiten, en doet geen beroep op de overheidssteun die het eerder ontving.

Het bod op KBC Bank Funding Trust III in de VS loopt 10 dagen langer. KBC benadrukt dat het persbericht over de terugkoop een interimrapportering betreft. Pas als de eindresultaten van het Amerikaans bod binnen zijn, wordt de volledige terugkooptransactie meegedeeld.

Voor alle duidelijkheid: het bod van KBC slaat niet op de eeuwigdurende obligatie (perpetual) met een coupon van 8 procent die KBC in juni vorig jaar aan de Belgische spaarders verkocht. De hierboven vermelde hybride effecten zitten vrijwel uitsluitend bij institutionele beleggers.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud