Advertentie

'Khadaffi aast op Kaupthing Luxemburg'

Een overname van Kaupthing Luxemburg laat nog wat langer op zich wachten. Eén van de geïnteresseerden zou het Libische fonds LIA (Libya Investment Authority), dat ook al in Fortis investeerde, zijn. Eerder werd Keytrade al in het Kaupthing-dossier genoemd.

(belga/tijd) - Een bindend bod op Kaupthing Luxemburg is uitgesteld, zo meldt De Standaard. Technische en juridische problemen leiden tot meer vertraging in de overnameprocedure. Kaupthing-spaarders die gehoopt hadden om vrijdag witte rook te zien, moeten extra geduld oefenen. "We verwachten een bindend bod in de loop van volgende week", zei Leterme.

Le Soir schrijft vandaag dat onder andere Libya Investment Authority op Kaupthing aast. Ook Keytrade en het Duitse Landesbank Nord zouden een bod uitbrengen.

Naar aanleiding van de bankcrisis blokkeerde de Luxemburgse toezichthouder de rekeningen van de klanten van de Kaupthing Bank. Daardoor werden ook 20.000 Belgische klanten getroffen. De IJslandse bank werkte in ons land immers onder een Luxemburgse licentie.

Om alle rekeningen te kunnen deblokkeren, moet dan ook in eerste instantie een oplossing voor de Luxemburgse moeder worden gevonden. Als er voor Kaupthing Luxemburg geen serieuze overnemer gevonden kan worden, dan gaat het hele bedrijf in vereffening, net als Kaupthing België.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud