'Kordate beslissing en krachtig signaal'

Een kordate en opportune beslissing om de levenskracht van Dexia Groep te versterken en om ervoor te zorgen dat het spaargeld van de mensen gewaarborgd blijft. Zo omschreef premier Yves Leterme dinsdagochtend de beslissing om ook voor Dexia een financiële inspanning te leveren.

(belga) - Dat het deze keer meer voeten in de aarde had om tot een akkoord te komen, heeft volgens de eerste minister te maken met de vele partijen die aan tafel zaten: 10 partijen en drie regeringen. Dat het ondanks de complexiteit van de onderhandelingen toch lukte, verheugde de federale regeringsleider naar eigen zeggen.

Leterme omschreef de gezamenlijke inspanning als een kordate en opportune beslissing die niet alleen de levenskracht van Dexia moet versterken, maar ook bijkomende waarborgen dient te bieden voor het spaargeld van de mensen. Het is volgens hem tevens een krachtig signaal voor de markt dat de overheid, "in overleg met de partners", zich verweert tegen aanvallen op de banken. "Dit is belangrijk voor de economie, maar ook voor de spaarders", luidde het.

Op de vraag of nu nog inspanningen zullen worden geleverd voor andere banken, antwoordde Leterme dat de toestand op de voet wordt gevolgd en dat "we onze engagementen zullen nakomen".

Het bedrag dat in Dexia wordt gestopt, ligt hoger dan wat analisten als nodig beschouwden. Volgens minister van Financiën Didier Reynders kan dat de bank alleen maar ten goede komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud