LBC-NVK keurt nieuwe cao banksector goed

De christelijke bediendendbond LBC-NVK keurde vandaag het voorakkoord goed over een nieuwe cao voor de banksector. De twee andere bonden stemmen volgende week.

(tijd) - Vakbonden en werkgevers van de banksector bereikten maandag een voorakkoord over een nieuwe cao. Maar die moet nog door de achterban goedgekeurd worden.

LBC-NVK stemde vandaag als eerste bond voor het akkoord, bevestigt de vakbond in een persbericht. Het socialistische BBTK en het liberale ACLVB stemmen respectievelijk op 5 en 7 oktober. De ondertekening zou op 9 oktober plaatsvinden.  

Over de inhoud van het voorakkoord is weinig geweten. De tekst zou volgens onze informatie betrekking hebben op werkzekerheid, koopkracht en zaken zoals vorming en eindeloopbaanregelingen. Wat de koopkracht aangaat, is er sprake van een toepassing van de verhoging die het interprofessioneel akkoord biedt: 125 euro in 2009 en 250 euro in 2010.

LBC-NVK keurde het ontwerp wel goed, maar er ontbreken nog 'belangrijke punten', aldus het persbericht. Die moeten in een rondetafelconferentie met bonden en werkgevers besproken worden. Het gaat onder meer om het toekomstige verloningsbeleid, het maken van duurzame winst en de toekomstige organisatie van distributiekanalen.    JL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud