Advertentie

Leasinvest ziet bezettingsgraad verder stijgen

De vastgoedbevak Leasinvest Real Estate heeft in het eerste halfjaar van het boekjaar 2006-2007, lopende van 1 juli 2006 tot 31 december 2006, een nettoresultaat van 17,959 miljoen euro geboekt, tegen 8,619 miljoen euro tijdens het eerste halfjaar van vorig boekjaar. De netto recurrente winst bedraagt 9,043 miljoen euro, wat boven de verwachtingen is van analist Mickael Van den Hauwe van Dexia Securities, de enige analist die verwachtingen rond Leasinvest bekendmaakte.

(tijd) Per aandeel steeg de recurrente nettowinst met 34,9 procent tot 2,25 euro.

De sterke cijfers worden gedragen door een verdere stijging van de bezettingsgraad, die nu op 96,97 procent ligt. Daarnaast lagen de huuropbrengsten fors hoger met een stijging van 81,5 procent tot 17 miljoen euro. Die stijging is te danken aan de belangrijke aangroei van de vastgoedportefeuille. Die aangroei werd in de tweede helft van het vorige boekjaar gerealiseerd met de overname van Dexia Immo Lux (nu Leasinvest Immo Lux) en een deel van van de vastgoedportefeuille van Extensa Groep.

De schuldgraad steeg van 44,15 procent op 30 juni 2006 tot 46,61 procent op 31 december 2006. Met een maximaal toegestane schuldgraad van 65 procent betekent dit dat Leasinvest Real Estate nog een investeringscapaciteit heeft van 258 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg in dezelfde periode van 237,8 tot 243,4 miljoen euro als gevolg van de overname van Square de Meeus NV.

In het tweede halfjaar zal Leasinvest 2 kantoorgebouwen die deel uitmaken van 'Extensa Square' in Brussel desinvesteren en een gebouw in Wommelgem van de hand doen. Voor die transacties zijn al principiele akkoorden bereikt. Daarnaast is er een akkoord bereikt over de verwerving van de kasteelhoeve 'Torenhof' in het derde kwartaal van dit boekjaar. Die hoeve is ingericht als kantoorgebouw en moet de aanpalende fase I van het Axxes Business Parik in Merelbeke aanvullen. Met die transactie is een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid.

Zonder in details te treden verwacht Leasinvest voor het volledige boekjaar 'een goed nettoresultaat, voor portefeuilleresultaat en zonder rekening te houden met uitzonderlijke transacties'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud