Leegloop bij fondsengigant Cerberus

De hefboomfondsenreus Cerberus zag op korte tijd beleggers meer dan twee derde van hun geld weghalen. Dat schrijft The Wall Street Journal. De massale exodus komt er vooral door de geflopte investeringen in de autosector, zoals Chrysler.

Cerberus gold tot voor kort als een van de grootste sterren onder hedge funds, beleggingsvehikels voor vermogend cliënteel. Van die reputatie blijft volgens The Wall Street Journal weinig meer over. De zakenkrant schrijft zaterdag dat de klanten op korte tijd 5,5 miljard dollar uit de Cerberus-fondsen weghaalden, liefst 71 procent van het beheerd vermogen.

'Wij zijn verrast door die evolutie', schreef Cerberus-topman Stephen Feinberg, die zijn carrière in de jaren 80 bij rommelobligatiehuis Drexel Burnham Lambert begon, in een brief aan de cliënteel. De reputatie van Cerberus incasseerde een forse knauw door twee faliekante miljardeninvesteringen in de autobranche, in autobouwer Chrysler en de autofinancierder GMAC.

Cerberus reageerde met een herstructurering. Daarin kregen beleggers de mogelijkheid uit te stappen. De hefboomfondsbeheerder hoopte echter het gros van de cliënteel te kunnen overtuigen over te stappen naar een ander investeringsvehikel, waar ze in ruil voor lagere commissies langer hun geld in moest parkeren. Het gros van de cliënteel opteerde echter voor de eerste optie en holde naar de exit.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud