Lehman grijpt in na miljardenverlies

foto bloomberg

Lehman Brothers, het vierde grootste beurshuis van de VS, zag in het derde kwartaal van 2008 het nettoverlies oplopen tot 3,9 miljard dollar. De groep neemt drastische maatregelen: het grootste stuk van zijn zakenbankactiviteiten wordt van de hand gedaan en het commercieel vastgoed in een aparte holding ondergebracht. Lehman hoopt zo zijn kapitaalbasis te versterken en het vertrouwen van beleggers te herwinnen.

  • De verkoop van een meerderheidsbelang in de zakenbankactiviteiten, waaronder vermogensbeheerder Neuberger Berman en het beheer van grote vermogens, zou via een veiling gebeuren. Lehman Brothers zegt dat 'het vergevorderde gesprekken voert met potentiële kandidaten' voor zo'n verkoop.
  • De verzelfstandiging van commercieel vastgoed ter waarde van 25 tot 30 miljard dollar zou volgens de groep in het eerste kwartaal van 2009 moeten plaatsvinden.
  • Lehman gaat ook snijden in het jaardividend. Dat wordt teruggebracht van 68 dollarcent per aandeel in 2007, naar 5 dollarcent voor het huidig boekjaar. Dat is een vermindering met ruim 90 procent en moet de financiële groep jaarlijks 450 miljoen dollar besparen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud