'Lehman is aan het herstructureren'

De noodlijdende Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers stevent niet per se op een vereffening af, maar is bezig met een herstructurering. De gerechtelijke bescherming die wordt aangevraagd, zal de bank de nodige tijd verschaffen om die herstructurering tot een goed einde te brengen. Dat zegt een topman voor Frankrijk van de Amerikaanse bank.

(belga) - De topman, die anoniem wil blijven, herinnert eraan dat Lehman vorige week een herstructureringsplan aankondigde. Door "de druk van de markt" was er geen tijd om het een aanvang te laten nemen, zo luidt het;

Lehman is voortaan echter onder bescherming en dat geeft de nodige tijd om de noodzakelijke herstructureringen in alle kalmte door te voeren. De topman benadrukt dat het "helemaal niet onmogelijk" is dat Lehman uit de problemen geraakt. De bank kondigde maandag aan dat ze uitstel van betaling gaat aanvragen via de "chapter 11"-procedure. Chapter 11 voorziet in de bescherming tegen schuldeisers.

Lehman Brothers leed in het derde kwartaal een verlies van 3,9 miljard dollar, te verklaren door nieuwe afschrijvingen (voor 5,6 miljard dollar) als gevolg van de kredietcrisis.

Op een jaar tijd werd de waarde van het aandeel Lehman gedeeld door 16. Vrijdag eindigde het op 3,65 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud