Libiërs niet meer in de running voor Kaupthing

©EPA

De Libische staatsinvesteringsmaatschappij Lafico wil geen hoger bod uitbrengen op de noodlijdende Kaupthing Bank Luxemburg uitbrengen. De Amerikaanse groep JC Flowers en een organisatie de belangen van een aantal Engelse families vertegenwoordigt, zijn wel bereid meer geld op tafel te leggen voor Kaupthing.

(tijd) - Dat bevestigt André Meyers van Groep K, de belangenorganisatie van de Belgische gedupeerden van Kaupthing. 'Er is inderdaad geen verbeterd bod gekomen uit Libië, maar er blijven nog altijd twee erg gemotiveerde partijen over,' zegt Meyers.

De onderhandelingen verlopen alvast erg vlot, zegt Meyers, omdat er nu rechtstreeks wordt onderhandeld met de betrokken partijen. Met de Libiërs gebeurden de onderhandelingen indirect, aldus Meyers. 'Ik hoor nu alleen maar enthousiaste geluiden in Luxemburg', klinkt het. 

De saga rond Kaupthing Bank Luxemburg sleept nu al aan sinds oktober vorig jaar, toen de groep uitstel van betaling kreeg na de nationalisering van de IJslandse moeder van de groep. Aanvankelijk moest er voor 8 april een koper worden gevonden voor Kaupthing Luxemburg.

Maar die deadline werd verschoven naar 8 juni nadat een eerste reddingsplan, dat voorzag in de overname door het Libische Lafico, werd verworpen door een deel van de banken die schuldeiser zijn van Kaupthing. Volgens Meyers is de kans groot dat er voor die deadline nog een akkoord uit de bus komt.   

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud