'Lion Capital biedt het meest voor AS Adventure'

De Britse durfkapitaalgroep Lion Capital is de gedoodverfde overnemer van AS Adventure nadat het met ruime voorsprong het hoogste bod heeft ingediend. Dat schrijft De Standaard.

(tijd) - De verkoop van de buitensportspecialist AS Adventure zit in de laatste rechte lijn. De Britse durfkapitaalgroep Lion Capital heeft volgens kenners een agressief bod gedaan dat substantieel hoger ligt dan dat van de overige bieders. Lion Capital doet daarmee zijn reputatie opnieuw eer aan. In juni kaapte het al met een 'doortastend' bod de Nederlandse winkelketen Hema net voor de neus van een groep rond 3i weg door 1,2 miljard euro te bieden.

De stevige interesse voor ASAdventure komt er nadat de buitensportspecialist recentelijk zelf in een belangrijke schaalvergroting is geslaagd door het Nederlandse Bever Zwerfsport over te nemen van de investeringsmaatschappij Gimv. Daardoor werd het op zijn terrein de onbetwiste marktleider op het Europese vasteland met een verwachte jaaromzet van 240 tot 250miljoen euro.

De aandeelhouders van ASAdventure, het financieel fonds Mitiska en de familie Emiel Lathouwers, zetten ASAdventure in de etalage toen Mitiska zijn kaspositie wou versterken. De uitkoop van partner Fortis Private Equity veroorzaakte een nettoschuld van ruim 30 miljoen euro en sterke man Luc Geuten houdt niet van schulden. Mitiska en Lathouwers willen een deel van de verkoopopbrengst van ASAdventure herinvesteren, waardoor ze als minderheidsaandeelhouders bij de keten betrokken blijven. Vooral Lathouwers is daar vragende partij. Lion Capital zou de nieuwe bepalende aandeelhouder worden.

Volgens kenners stelt het financieel bod van Lion Capital vooral gemotiveerde kopers als het Britse Apax en Ergon (GBL, Parcom) in de schaduw. Ergon, geleid door Albert Frères schoonzoon Ian Gallienne, heeft nochtans ook de reputatie niet krenterig te zijn. De zakenbank Lazard, die het verkoopproces organiseerde, zou vier partijen uitgenodigd hebben tot de dans.

foto reporters

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud