'Liquidatie Fortis Holding geen goede oplossing'

De liquidatie van Fortis Holding is in de huidige marktomstandigheden geen goede oplossing. Dat zegt Etienne Davignon, die begin december voorgedragen wordt als nieuwe voorzitter van de beursgenoteerde holding, in een gesprek met De Tijd.

(tijd) - 'Een paniekverkoop van de activa van de holding zou slecht zijn voor de aandeelhouder', meent hij. Sinds de ontmanteling van de financiëledienstengroep blijven enkel de internationale verzekeringsactiviteiten, cash en een belang van 66 procent in de portefeuille probleemkredieten over in de holding.

Davignon wil met de toekomstige raad van bestuur van de holding tegen de gewone algemene vergadering van april 2009 een strategie uitwerken die aantoont dat er een alternatief is voor de verkoop van de activa van Fortis Holding. 'De aandeelhouders zullen moeten zeggen of ze instemmen met dat scenario of niet.'

Uur van de waarheid 

Die algemene vergadering zal de tweede uur van de waarheid zijn voor Fortis Holding, stelt hij. Het eerste uur van de waarheid zal begin december komen, met de buitengewone aandeelhoudersvergaderingen van de holding in Utrecht en Brussel. 'Die vergaderingen zullen de aandeelhouders toelaten hun woede te uiten. Ik begrijp die reactie', zegt hij.

MS/JV 

Lees het volledige interview morgen in De Tijd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud