Lloyds TSB betaalt 15,3 miljard euro voor HBOS

©AFP

De Britse, noodlijdende bank HBOS (Halifax Bank of Scotland) wordt eigendom van Lloyds TSB. Deze laatste betaalt daarvoor 12,2 miljard pond (15,3 miljard euro). De nieuwe groep heeft zo'n kwart van de hele hypotheekmarkt in het VK in handen.

(tijd) - Lloyds TSB biedt 232 pence per aandeel HBOS. Dat is 58 procent meer dan de laatste slotkoers. HBOS verloor deze week al bijna de helft van zijn beurswaarde door paniek dat de bank overkop zou gaan.

De grootste Britse hypotheekverstrekker HBOS kwam in slechte papieren door de vastgoedcrisis en de stortvloed aan slecht nieuws over de financiële sector uit de VS.

Brown

Zowel het Britse ministerie van Financiën als de financiële toezichthouders steunen een overname. De eerste minister Gordon Brown was zelfs betrokken bij de onderhandelingen. De samensmelting zou een einde kunnen maken aan de onzekerheid over de sterkte van HBOS, maar ook de zorgen over de Britse banksector gedeeltelijk wegnemen.

Volgens het persagentschap Bloomberg zal Eric Daniels, de ceo van Lloyds TSB, vermoedelijk de gecombineerde groep gaan leiden. Het is onduidelijk welke toekomst is weggelegd voor Andy Hornby, de ceo van HBOS.

HBOS ontstond in 2001 uit de fusie van de hypotheekverstrekker Halifax en de Bank of Scotland. HBOS heeft zowat 72.000 mensen in dienst in het VK, Lloyds TSB ongeveer 58.000.

RV/IDW

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud