London Stock Exchange wijst overnamebod Nasdaq af

De London Stock Exchange (LSE) heeft het bod van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq afgewezen. De Britten vinden het bod te laag. Nasdaq zegt in een reactie dat het zijn bod gewoon verder zet.

(tijd) Het bod waardeert de LSE op 2,7 miljard Britse pond. De LSE wijst erop dat het het bod van de Nasdaq 'slechts' een premie van twee cent betekent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. Volgens het Britse beursbedrijf wordt de LSE met het bod substantieel ondergewaardeerd. 'Het voorstel reflecteert niet de unieke strategische positie en de sterke resultaten van het bedrijf', zo meent het bestuur van de LSE. Chris Gibson-Smith, voorzitter van de Britse beurs, laat weten niet in gesprek te gaan met de Amerikanen om over dit 'laatste' bod van de Nasdaq te praten.

De Nasdaq vindt dat de geboden prijs een juiste weergave is van de sterke groeivooruitzichten van de LSE, zoals weergegeven in de laatste tussentijdse rapportage. 'De Nasdaq is teleurgesteld dat de LSE het verzoek voor een ontmoeting om over het bod te praten heeft afgewezen', zo schrijft het beursbedrijf in een toelichting. De Nasdaq zet het overnamebod op de London Stock Exchange (LSE) van 1.243 pence per aandeel door.

De Nasdaq heeft al een belang van ongeveer 25 procent in de Britse beurs. In maart van dit jaar deed het Amerikaanse beursbedrijf een bod van 2,4 miljard pond op de LSE, maar zag daar later van af.

De Londense beurs heeft altijd gezegd goed op eigen benen te kunnen blijven staan. Eerdere overnamepogingen van Euronext, Deutsche Boerse en het Australische Macquarie Bank liepen dan ook op niets uit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud