Advertentie

'Maak van Fortis pure verzekeraar'

De pan-Europese organisatie van aandeelhoudersverenigingen Euroshareholders is voorstander van een scenario waarbij de Fortis holding 'herleeft' als verzekeringsconcern. Dat meldt Euroshareholders woensdag.

(belga) - Daarbij zou de Fortis holding de Belgische, Nederlandse en internationale verzekeringsactiviteiten van het oude Fortis omvatten. Volgens Euroshareholders biedt dat scenario voordelen voor Fortis, BNP Paribas en de Belgische en Nederlandse staat.

'Ten gevolge van het arrest van het hof van beroep maken de Belgische verzekeringsactiviteiten thans weer deel uit van Fortis holding', zo luidt het. 'Die situatie zou blijven bestaan indien Fortis-aandeelhouders tegen de transacties van 3, 5 en 6 oktober stemmen én de transactie met BNP Paribas voor 28 februari 2009 niet is afgerond.'

De Nederlandse staat zou dan moeten beslissen om de Nederlandse verzekeringsactiviteiten opnieuw onder te brengen in de holding. In ruim zou Nederland aandelen Fortis kunnen krijgen. Met BNP Paribas en de Nederlandse staat zou opnieuw moeten worden onderhandeld over verbetering van de voorwaarden waaronder de bankactiviteiten worden verkocht.

'Het eindresultaat zou dan zijn dat Fortis Holding een gefocuste internationale verzekeraar wordt met een sterke thuisbasis in de Benelux', besluit Euroshareholders.

De vereniging meldt nog dat er op 27 januari een zitting plaatsvindt van de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud