Madoff-slachtoffer dagvaardt Dexia BIL

Een Belgische belegger die via Dexia Banque Internationale à Luxembourg (Dexia BIL) en het hefboomfonds Rafale Partners belegde in producten van de Amerikaanse superoplichter Bernard Madoff en daardoor gedupeerd raakte, heeft de bank in kort geding gedagvaard. Hij eist zijn volledige inleg terug. Volgens een bron dicht bij het dossier zijn er nog meer rechtszaken op komst.

(tijd) - Dexia BIL en Crédit Agricole voerden destijds promotie voor beleggingen in Rafale Partners, een op de Britse Maagdeneilanden gevestigd fonds. Rafale investeerde op zijn beurt in producten van Madoff. Dat leidde voor de beleggers tot een verlies van 70 tot 80 miljoen euro toen de grootscheepse oplichting die Madoff opzette, aan het licht kwam. 

Dexia BIL is volgens de Franse krant La Tribune nu bezig zijn klanten een vergoeding te bieden voor hun verlies. De compensatie varieert van 15 tot 80 procent van de investering.

Eén klant, die 660.000 euro belegde en meer dan 50 procent schadevergoeding aangeboden kreeg, weigert dat aanbod echter. Hij heeft de bank zelfs voor de rechter gedaagd wegens het begaan van fouten in het Rafale-dossier. Volgens het Franse persbureau AFP staan andere klanten op het punt hetzelfde te doen.

Dexia bevestigt in een reactie alle klanten benaderd te hebben met een voorstel tot schadevergoeding. Volgens de bank varieert dat voorstel inderdaad, maar dan van 15 tot 70 procent. 'Voor die verschillen hanteren we een aantal objectieve criteria, zoals het risicoprofiel van de klant. Hoe lager dat profiel, hoe hoger de terugbetaling', zegt woordvoerster Ulrike Pommée. Dexia wil voorts geen commentaar kwijt. 

BB   

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud