MBIA Insurance verlaagd tot rommel

De kredietwaardigheidsbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de rating van de Amerikaanse obligatieverzekeraar MBIA Insurance verlaagd tot op rommelniveau. Ook de rating van het moederbedrijf van MBIA Insurance werd naar beneden gehaald. Voor beide bedrijven zijn de vooruitzichten bovendien negatief.

(tijd) - S&P gaat over tot de ingreep omdat 'de macroeconomische omstandigheden blijven leiden tot verliezen op de gestructureerde producten van de groep', aldus een persbericht. S&P voegt eraan toe dat de verliezen op bepaalde producten hoger kunnen uitvallen dan verwacht.

MBIA Insurance is een van de twee entiteiten die ontstonden bij de opdeling van MBIA in het begin van het jaar. Die opdeling leidde ook al tot ratingverlagingen en die brachten KBC in de problemen. MBIA dekt voor zowat 14 miljard euro risico's van KBC af. KBC diende uiteindelijk een derde keer aan te kloppen bij de overheid voor steun.

De rating van MBIA Insurance staat nu op BB+. Dat is twee trappen lager dan tevoren (BBB) en één niveau in rommelgebied. MBIA Inc., de moedermaatschappij, gaat van BB naar BB-. 

BB 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud