Merrill Lynch boekt hoger dan verwachte kwartaalwinst

De zakenbank Merrill Lynch heeft in het eerste kwartaal van 2007 een hoger dan verwachte nettowinst geboekt. De nettowinst steeg van 1,65 miljard dollar naar 2,16 miljard dollar. Per verwaterd aandeel steeg de winst van 0,44 tot 2,26 dollar. Dat heeft de Amerikaanse zakenbank donderdag bekendgemaakt. Analisten hadden gerekend op een winst van 1,97 dollar per aandeel.

(tijd) Ten opzichte van het vierde kwartaal daalde de winst met 8 procent. De kwartaalomzet steeg met 24 procent, van 7,97 tot 9,85 miljard dollar. Merrill behaalde daarmee de op een na hoogste kwartaalomzet, slechts 51 miljoen dollar minder dan de recordomzet in het derde kwartaal van 2006 toen de omzet positief werd beinvloed door een eenmalige winst van 2 miljard dollar uit de BlackRock-fusie.

'Het was een fantastisch kwartaal', zegt bestuursvoorzitter Stan O'Neal in een toelichting. 'In een omgeving die soms volatiel was, hebben we de marktmogelijkheden volledig benut en waarde geleverd aan onze klanten en aandeelhouders'.

De omzet van de divisie Global Markets and Investment Banking steeg met 43 procent tot 6,5 miljard dollar. De winst voor belasting steeg met 48 procent naar 2,3 miljard dollar.

Bij Global Wealth Management steeg de omzet met 16 procent naar 3,4 miljard dollar, waarbij de omzet van Private Clients toenam met 11 procent tot 3,1 miljard dollar. De winst voor belasting steeg met 31 procent naar 842 miljoen dollar.

Tijdens het eerste kwartaal kocht Merrill Lynch 22,4 miljoen eigen aandelen in voor in totaal 2 miljard dollar. Van het in oktober 2006 goedgekeurde aandeleninkoopprogramma van 5 miljard dollar is daarmee nog 1,2 miljard dollar over.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud